Перфектният подарък - 9 тактики да го намериш

Номер 9 е задължителна! За да направиш перфектният подарък са нужни само малко детективски умения.

лого

Екипът на Our Love

Трудно ли ти е всеки път, когато искаш да избереш перфектния подарък за любим човек? Има интересни начини да направите тази трудна задача доста по-лесна.

Може би ще се съгласиш, че като дойде празничен повод най-трудно ти идва идеи за подарък. И всеки път искаш да събудиш положителни емоции в получателя, но никога не е сигурно, че реакцията ще е тази, която очакваш.

Тайната е да превърнеш избора на уникален подарък в план с няколко лесни стъпки.

Ако някога си се чудил как хората, които избират наистина добри подаръци, го правят, ето 9 съвета, които ще ти помогнат да станеш като тях.

1. Обърни внимание на нещата, които си купуват

Дори най-пестеливите хора имат няколко неща, които обичат да си купуват или места, които посещават. Ако искаш да заложиш на сигурно, това е най-добрият начин да избереш подарък, който перфектно да пасва на интересите на човека, за когото е.

 

жена търси перфектния подарък в магазин за сувенири

2. Използвай детективските си умения

Не е лошо да слухтиш ако е за добра кауза.

Слушай активно, когато говориш с тях за да разбереш от какво имат нужда или какво искат да им се случи.

Когато си им на гости, разгледай какво имат вкъщи. Ако пък сте заедно навън, запомни какво им прави впечатление и по какво се “заглеждат” – може да е дреха в някой магазин или готино място за хапване или почерпка, където още не са ходили.

Забележка: Използвай насочващи въпроси ако не можеш да прецениш, но имай предвид, че ако се случи няколко дни преди повода, човекът ще има подозрения какво може да му готвиш и перфектният подарък вече няма да е изненада. Бъди добър стратег – започни отрано (повече информация за тази стратегия в Бонус съвета накрая)!

Прегледай техните профили във Facebook и Instagram за нещо насочващо. Проучи ги все едно си на среща с непознат от Tinder, но цел не е да намериш нещо негативно, а точно обратно, за неочаквани идеи за подарък.

3. Помни, подаръка не е за теб

Смяташ ли, че компютърните игри са глупави и загуба на време? Ами, това няма значение! Ако половинката ти не смята така, ти би трябвало да мислиш какво ТЕ искат да получат. Ако ти се струва трудно да се поставиш в обувките на другата страна, изпробвай някоя тактика за положително мислене и емпатия.

Винаги се фокусирай над нуждите и желанията на получателя (не твоите).

момиче държи подарък зад себе си

4. Гледай какво те подаряват на другите

Забелязали сме, че винаги подаръците, които хората избират за половинка, семейство или приятели имат някаква връзка с желанията на самия подаряващ. Що се отнася до подаръци, повечето хора подаряват на другите това, което биха искали да получат обратно.

Затова, гледай внимателно какво твоят получател подарява като индикатор за това, което иска.

5. Провери как обичат да разпускат

Какво прави получателят през свободното си време? Ако обичат да пътуват, подари им книга със малко известни забележителности в България, например. Може страстта им да е тренирането, тогава им подари фитнес ръкавици или друга спортна екипировка.

6. Подари спомен вместо просто предмет

Такъв подарък може перфектно да отговори на очакванията на получателя за качествено прекарано време. Най-подходящ е за хора, които имат твърде много неща вкъщи или пък са минималисти и не обичат излишните предмети.

Подаръчна карта за вечеря на готино място, масаж или екскурзия до някое закътано местенце в страната. Защо пък да не ги заведеш на нудисткия плаж, където ги е било срам да идат сами. 😉

спомен от полет с балон

7. Реши проблем

Има ли нещо, което дразни получателя, а ти имаш правилното решение? Тук трябва да се стъпва внимателно – все пак твоето решение може да не отговаря на техния начин за справяне с проблема. Все пак, един подарък за дома като нов кухненски нож, който да замени старото тъпо назъбено острие, например, е добре дошъл и доста полезен подарък.

8. Колко пари си похарчил не е най-важното

Идеите са това, което има значение. Звучи банално, но е истина.

Може да си най-богатият човек на света и пак да подаряваш скапани подаръци.

Знаеш кой е перфектният подарък, но нямаш възможност да вземеш? Не се тревожи, просто вложи повече креативност.

Веднъж подарих на любимия човек обикновена подаръчна кутийка, нарисувано отгоре сърце и послание, а вътре цветни листчета пълни с романтични цитати и послания от подаряващия. Резултатът беше повече от положителен!

Този пример ни води към най-важният съвет от всички…

9. Перфектният подаръка е персонален

Има моменти, в които нямаш друг избор освен да подариш нещо стандартно. Ако това се случи, няма проблем, но не подарявай просто нещо от магазина. Направи го персонализиран – опаковай в специална кутия с лично пожелание, напиши картичка или добави нещо от себе си.

Правейки подаръка си персонален, докато следваш който и да е от съветите по-горе, ще го направи още по-личен и автентичен.

Хората обичат да виждат, че си вложил труд от себе си за да направиш нещо уникално, само за тях.

Та кой не обича да получи нещо изработено специално за него?

БОНУС. Съвет, който да направиш още сега

Отбележи в календара на телефона си предстоящите празници на твоите любими хора до края на годината. Сложи бележката 1 месец по-рано от всеки празничен ден. 

Така когато телефона те алармира, ще имаш цял месец да направиш проучването си и да подготвиш най-оригиналния подарък. 

Колкото по-рано започнеш търсенето, толкова по-малко стрес ще си създадеш.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Тези правила са универсални и работят както за всякакви празници – годишнина, рожден ден, Свети Валентин или Коледа, така и за всеки получател – твоя мъж, жена, приятел или роднина.

Не се измъчвай ако някои от съветите не са приложими във всяка ситуация. Сега, след като ги знаеш, можеш да опиташ прилагането им за следващия празничен повод.

Намирането на перфектния подарък може да изглежда тежка задача, но когато направиш бързо проучване и добавиш нещо персонално от теб, резултатът няма как да не доведе до едно уникално изживяване за любимия човек.

Все пак, това е най-важното, щастието на любимите ни хора.

Създай щастие

Направи перфектният подарък за любимия човек. Персонална книга изразяваща любовта и историята ви между две корици. ❤

Персонална книга подарък и влюбена двойка

откога те чакаме

Направи перфектният подарък за любимия човек. Персонална книга изразяваща любовта и историята ви между две корици.❤

откога те чакаме

Направи перфектният подарък за любимия човек. Персонална книга изразяваща любовта и историята ви между две корици.❤