3 начина да си по-добра половинка след извънредното положение

Искаш ли отношенията ти с любимия човек да са по-пълноценни?

лого

Екипът на Our Love

Ако търсиш нови начини да бъдеш по-добра половинка след постоянното стоене вкъщи заради извънредното положение, не търси по-далеч от положителната психология. 

Вместо да се обсебваш от това, което не е наред в живота или взаимоотношения ти, позитивната психология предлага нов прочит на традицията: концентрирай се върху това, което върви добре. 

Възприемането на тази перспектива може да подсили взаимоотношенията с любимия човек, но това не означава, че трябва да игнорираш предупредителни знаци или червени светлини. Всъщност е особено важно да обърнете внимание на инстинктите си.

Ако обаче си в здрава връзка, можеш да я направите по-силна, като празнуваш добрите моменти, а не се измъчваш над малките битовизми.

Ето три упражнения, които психолозите предлагат, за да помогнат на твоите отношения да процъфтяват.

Моментът на благодарността

Преди да си легнеш, отдели време да кажете на партньора си за нещо през деня, за което сте благодарни. 

Тези моменти могат да бъдат толкова прости, колкото усмивката, която сте споделили с минувач или толкова дълбоки, колкото да помогнеш на човек в неравностойно положение. 

Доказано е, че когато влезеш в навика на благодарност, вашият коефициент на щастие се повишава. Както биха посъветвали позитивните психолози: фокусирайте се върху вашите благословения, а не върху проблемите си.

Двойка разговаря за отношенията си

Въпросът за чудото

Терапевтите Инсо Ким Берг и Стив Де Шейзър са разработили провокативен въпрос, за да помогнат на хората да си представят щастливото бъдеще. Ето какво ви молят да вземете предвид:

“Да предположим, че тази вечер, докато спите, се случи чудо. Когато се събудите утре, какви биха били нещата, които ще ви кажат, че животът ви внезапно се подобри? “Това не е повод да се каже, „ако беше отговорил на съобщенията ми по-рано, животът ми щеше да бъде много по-добър!“. Вместо това, това е възможност за двойките да си представят живота си заедно и поотделно.

В основата си чрез тази техника идентифицираш какво те прави щастлив. След като с партньора ти се изслушате как всеки ще се справи с това “чудо”, навлизайте по-задълбочено в темата, като разглеждате въпроси като:

  • Във вашата визия